петък, 3 април 2020 г.

Съобщение

Скъпи родители,
измина още една учебна седмица  в онлайн среда. Както изглежда, ще продължим още месец по този начин, затова е хубаво да уточним как работим.
Обучението в периода на карантина е задължително. Всеки делничен ден от 9 ч. влизаме във виртуалната класна стая. Работим по седмична програма, задавам задачи по всеки учебен предмет, които децата изпълняват и изпращат. Коментираме заедно под всяка от темите. Задавам и домашна работа. Обемът на всичко това не надвишава обичайното, което си работим по принцип в училище. До края на деня, учениците изпращат всичко, което са написали. Понякога и на следващия ден, но важното е да е изпълнено.
Ако детето няма възможност в този часови диапазон да е в "класната стая", не е проблем, но трябва да се информира какво работим за деня, да го изпълни и изпрати. Всеки ден правим диктовки,четене с разбиране или тест по български език, взимаме си уроците от учебниците и учебните тетрадки, имат работни листи или тестове по математика. По всички предмети работим по план.
Вие можете да разберете дали заданието е изпълнено и изпратено. Ако свети в син цвят - не е . Ако е в сиво (вижда се като бледо) на екрана - значи е изпълнено. Към всяка проверена работа прилагам коментар, него също можете да видите, като кликнете на заданието. Проверката отнема много време, но се старая да прегледам всичко и през уикенда ще наваксвам.
Помагам на всички деца ,които имат трудности в изпращането.Благодаря и на Вас за помощта и подкрепата. Най - вече за търпението!
Има ученици, които не участват системно в учебния процес, не работят активно и не изпълняват и половината от заданията. Или поне аз не виждам дали изпълняват, защото не ги изпращат.
Моля Ви за съдействие в упражняването на контрол върху това.
Още веднъж благодаря и Ви пожелавам да сте здрави!
Дано скоро отмине всичко това и се върнем в училище!
Поздрави!

Представена публикация

Успешна учебна година!