сряда, 25 март 2020 г.

За родителите /Обучение в Google Classroom

Уважаеми родители,
искам да внеса яснота относно обучението на децата в положението, в което се намираме.
Дне проведох разговор в час на класа с учениците, сега пиша и на Вас.
Както знаете имаме класна стая. Всички ученици се регистрираха успешно там и успяхме да се упражним в нея,преди да се наложи да започнем с уроците за нови знания. Обучението ни се провежда само там. Скайп и Вайбър са средства за комуникация при нужда. Искам да е ясно,че НЕ трябва учениците да са в разговор в скайп, докато учим.
Ученето в класната стая се провежда според седмичната програма. Има и график, но той е график за учителите. Не е задължително учениците да са пред компютъра по това време. Знам, че всички са си по домовете и родителите също трябва да ползват устройствата си, за да работят. Затова срокът за изпълнение на заданията за деня е 17:00 часа. По време на съответния час учителят е на линия и отговаря на въпросите на учениците в коментарите под темата.
Знам, че не всички разполагат с учебници и учебни тетрадки вкъщи. Към всяка тема аз ще подготвям работен лист, страница от учебник, страница от учебна тетрадка и записи на уроците по английски език и упражненията към тях. Моля да се четат инструкциите към всеки урок.
Учениците работят в тетрадките си! Моля да не ми изпращат снимки на хвърчащи листи! Изпращането на работите  на учениците е хубаво да става в класната стая. Там пише ,че се обучават 28ученици, но само 20 изпращат работите си. Снимки, тестове се прикачват. Има клип в темата Час на класа, който ще помогне на децата да се научат. Друг вариант е  ел.поща polakostadinova@gmail.com , с която е създадена и класната стая.
За консултации е определен час 13:00-13:30 . Аз никога не съм отказвала разговор с Вас или с учениците по което и да е време на деня. Може да ме търсите спокойно за въпроси или коментари.
Моля само за разбиране и толеранс, които  имате и в мое лице, защото на никой не му е лесно!

Представена публикация

Успешна учебна година!